Een vereniging van buren en burgers om recht te laten geschieden in het PFAS/PFOS dossier tegen 3M.

Wie wij zijn

Darkwater3M is een burgercollectief dat opgericht werd door 5 gezinnen met kinderen die in de directe buurt van de 3M fabriek in ZWIJNDRECHT wonen. 


Wij ondervinden allen dezelfde problemen: we hebben te veel PFAS in ons bloed, onze grond is verontreinigd en we kunnen door de geldende NO REGRET maatregelen niet meer zorgeloos genieten van eieren, groenten en fruit uit onze eigen tuin. Door de verontreiniging is de waarde van onze woning gedaald en bovenal vrezen we voor toekomstige gezondheidsschade door de aanwezigheid van PFAS in ons lichaam en dat van onze kinderen.

 

Als Darkwater3M komen we als enige op voor alle burgers die in de buurt van 3M wonen en die met dezelfde problemen geconfronteerd worden. We bieden alle burgers de mogelijkheid om dezelfde juridische procedure te volgen als het pilootgezin, dat voor de vrederechter onlangs in het gelijk werd gesteld. Hoe meer mensen zich aansluiten, hoe sterker we staan in onze strijd tegen 3M.


We willen dat 3M zijn verantwoordelijkheid eindelijk opneemt en de getroffen burgers compenseert voor alle geleden schade en hinder, nu en in de toekomst.